Actes

Assemblea de Breda: Resum de l’acta de la sessió del 22 de juny de 2011

Minuts després de les 20hs s’inicia la reunió de la Assemblea de Breda. La primera des de la marxa del 19J a la que vam assistir com a grup a la marxa de Barcelona.

Les primeres intervencions tenen un tema molt concret que aquests dies preocupa molt a tothom: la sanitat i les retallades…

· Membre explica que ha anat al CAP de Breda i li van donar hora per a 8 dies més tard i li van explicar que s’està fent una “reestructuració”. Diu que s’ha queixat i li van avançar la hora i es pregunta si cal fer “follón” per a que t’atenguin abans.

· Pregunten que, si les hores es donen tenint en compte la ‘urgència’ del cas, quin criteri apliquen i qui ho aplica. Demana que cal investigar i, sobretot, difondre.

· En aquest sentit, es diu que en el tema de sanitat  també caldrà pressionar l’ajuntament per a que doni explicacions.

· Es diu que el tema de la sanitat és molt important i a més és un tema estratègic per a la comunicació de l’assemblea amb la població.

· Es diu que també hi ha retallades a l’escola i creu que ens hem d’informar sobre com afectarà això al funcionament de l’escola.

· Es diu que encara estan pendent de com es materialitzaran les retallades i diu que estarà atenta a les notícies en aquest sentit S’afegeix que caldria demanar detalls de com es gestionen els diners.

· Es diu que tant en sanitat com en educació, cal parlar amb els treballadors ja que aquests són un dels principals afectats.

· Es diu que s’ha sentit que Breda té un alt endeutament i creu que l’assemblea ha de demanar detall d’aquest deute i preguntar pel cost de diversos projectes. Posa com a exemple el Centre de Dia, que està tancat per manca de personal. “A què es deu el nivell d’endeutament?” es pregunta. “Quin número de treballadors s’han contractat últimament?” Vol saber l’origen del deute!

· Es pregunta també com és que la brigada municipal va penjar els cartells d’alguns grups polític a les eleccions i es queixa de la dificultat d’accedir a la informació.

· Es diu que ha d’haver grups de l’Assemblea als plens municipals i que cal demanar la paraula… i que cal forçar que hagi més plens… que amb un cada 3 mesos no n’hi ha prou. Demana també que les decisions es prenguin per acords i no per decrets d’alcaldia.

· Es diu que cal treballar amb les regidories i fer servir la via personal ja que al poble ens coneixem tots.

· Es diu que potser és millor anar directament a l’alcalde..

· S’explica que hi ha poca receptivitat per part de certs regidors.

· Es diu que cal fomentar la complicitat amb el teixit associatiu del poble per promoure la participació.

· Es diu que les preguntes a l’ajuntament s’han de presentar per escrit.

· Es diu que cal conèixer com funciona l’ajuntament d’a prop, sense no en traurem res.

· Es diu que cal centrar l’acció en el tema de l’educació i la sanitat per connectar amb la població.

· Es diu que la nostra lluita és al carrer. “Nosaltres ens reunim cada setmana, ells cada 3 mesos”

· Es comenta que la frase és molt bona i que caldria penjar una pancarta amb la frase… de moment es decideix no anar tan lluny!

· Es creu que cal convocar xerrades per informar sobre els temes que importen a la gent i poder pressionar l’ajuntament.

· Es diu que tenim una bona oportunitat ara que acaben de passar les eleccions: tots els partits es passen l’any abans de les eleccions parlant de participació, fent revistes, obrint perfils de Facebook i un cop passades les eleccions, s’obliden de tot… així, ara és el moment de fer-ho nosaltres, com a Assemblea, com a ciutadans….

· Es proposa que treballem el tema de la banca ètica. Tots estem d’acord en que pot ser una línia d’acció interessant per a l’Assemblea.

· Es diu que és un bon moment per fer aquestes passes perquè la gent està molt descontenta amb la banca tradicional “que és la que ens està escanyant a nosaltres i a les persones en general”… fins i tot planteja que l’ajuntament faci servir la banca ètica com a banca de referència. S’acorda informar-se sobre el tema de cara a la propera assemblea.

· Es diu que hem d’anar amb cura amb obrir masses temes.

· Es diu que el que cal fer és aprendre a fer el que estem fent, que no ens han educat per fer-ho, que ens han educat per a que cada un vagi pel seu costat i no per a unir-nos… que hem de continuar explorant….

· Es diu que cal preparar els punts del dia abans de cada assemblea.

Es proposa que a la finalització de cada sessió es defineixin els punts de la propera per tal de que els membres de l’assemblea puguin anar preparant els temes. També es proposa fer servir el Fòrum per tal de anar configurant la propera assemblea.

· Es decideix treure la pancarta de la convocatòria per al dia 19J ja que l’acció ja ha passat.

· Es coincideix en què l’assemblea ha estat fructífera i es convoca la següent per al dimecres. Alguns membres, però, també decideixen quedar diumenge.

———————————

Assemblea de Breda: Resum de l’acta del 12 de juny de 2011

Abans de fer l’assemblea, s’ha penjat una pancarta que diu: 19 DE JUNY, CONCENTRACIÓ A PLAÇA CATALUNYA. A les 16:00 a l‘estació. Ens hi sumem.

També s’ha penjat un paper a sota la pancarta que posa: AQUÍ SI QUE POTS DIR LA TEVA, penja el que penses. Perquè la gent s’animi a penjar coses tal i com es va dir a la primera assemblea. Com que no s’ha penjat cap cartell més, s’ha quedat en que, a títol individual, podríem afegir alguna cosa perquè la gent s’animi.

I, finalment, s’ha ficat un suro per penjar informació. De moment, hi ha l’adreça del blog.

L’assemblea ha tractat els següents punts:

1. Obertura d’un blog, funcionament i primeres coses a penjar

https://assembleabreda.wordpress.com/

S’ha obert un blog perqué el Facebook és una eina que no permet tanta accessibilitat ni mal·leabilitat.

Rebreu la contrasenya  per entrar com a editor perquè s’ha pensat que així tothom pot editar-ho, ja que no seria just que sols una persona tingués la possibilitat de construir la pàgina.

El blog és divideix en tres apartats bàsics:

-L’espai de post: Tot allò que es pengi com un post ha d’haver estat consensuat i es dirigeix als internautes en nom de l’assemblea.

-Fòrum: Espai d’opinió personal a títol individual i sense necessitat d’haver estat comentat a l’assemblea. Per crear debat en xarxa, bàsicament.

-Links: Espai per penjar enllaços interessants.

S’han acordat les primeres coses a penjar:

  1. Les actes de les assemblees que s’han fet.
  2. Obrir un post de “formació assemblearia” que tindrà, de moment, les següents qüestions: Un link de cursos d’educació assembleària gratuïta que està oferint el grup Democràcia Inclusiva i l’explicació de com funciona l’assemblea de Plaça Catalunya, a BCN.

També hi havia la proposta de si algú s’oferia per explicar si hi han diversos tipus d’assemblees amb funcionaments diferents o el funcionament general d’una assemblea.

 2. Els 8 punts de mínims acordats a l’assemblea de Barcelona

1)Hi havia la proposta de penjar al suro el document de mínims redactat a Barcelona perquè la gent en entengui perquè es fan assemblees com també per atraure a més participants.

S’ha debatut la qüestió i s’ha decidit penjar els mínims matisant-los. S’ha opinat al respecte que aquests punts aglutinen a una gran majoria, però que són problemes generats per un problema més gros: EL SISTEMA CAPITALISTA. Per tant, hem dit que són els punts per els quals estem indignats, però que el canvi que desitgem va més enllà d’aquests punts.

En consideració, s’ha decidit penjar al taulell els punts de Barcelona ficant també el lema següent:  Aquests són els símptomes d’una gran malaltia, quedem aquí per buscar-hi un remei.

2) S’ha decidit posar un full amb propostes que pugui apuntar qualsevol persona que passi per allà, incloent també propostes sorgides a l’assemblea a títol individual.

3.L’ordre del dia de Dimecres següent

  1. Decidir el lema de la pancarta que es portarà el 19 a Barcelona.
  2. Acordar el funcionament de la pròpia assemblea

2.1 Figura del moderador

2.2 Presa de decisions

2.3 Comissions (si?no?, reunions altres dies? …)

3. Propostes/Activitats

——————————————-

Assemblea Breda: Resum de l’acta del 8 de juny de 2011

ASSEMBLEA 8 juny 2011
ORDRE DEL DIA

  1. Sistema de presa de decisions.
  2. Baixada col·lectiva a la manifestació de Barcelona
  3. Assemblea a Breda el dia 12 coincidint amb el mercat
  4. Assignació d’alguna comissió necessària (com la de publicitat/comunicació¿?)
  5. Indignats/des Baix Montseny

Acta Assemblea 08 de Juny 2011
Indignats de Breda, cada Dimecres a la plaça de la Vila a les 20:00

Persones a la Assemblea: Érem 14 persones (cal fer difusió i portar gent nova).

Comunicació i Difusió

– De moment ens comuniquem via Facebook i per Correu electrònic.

– Aquest Diumenge hem quedat a les 12:00 a la plaça de la vila per informar  la gent, també  per fer pancartes i cartells per penjar al poble.

Tothom que porti material per fer pancartes i cartells (llençols, cartolines, cartrons, pintura, retoladors ….etc material reciclat o no aixo cadascú)

– I ha una proposta de fer un panell de difusió i posar els punts clars del per què estem indignats (penjar-lo a la plaça de la vila a algun arbre i que sigui fixe) així la gent del poble que no té accés a Internet estigui ben informada).

– S’ha proposat una comissió de difusió (tema que no s’ha acabat de decidir)

Propostes Aprovades

-(Propostes d’acció) Som un moviment Social que ens hem de centrar en els desallotjaments, acomiadaments, és molt important que si algú sap d’algun desallotjament que ho comenti a les assemblea, facebook o per correu electrònic.

– Demanem transparència en tots els àmbits.

– Hem quedat que anirem a les manifestacions com a Indignats de Breda tots junts (és molt important que siguem un grup i que poc a poc ens anem consolidant com a tal).

Per confirmar L’Assistència a les manifestacions doncs la gent ho pot fer via facebook, gmail o directament a les assemblees. (tema pancartes per la manifestació, aquest diumenge en parlarem i les farem).

Tema del transport: Ens reunirem a la plaça de la Vila i baixarem fins a l’estació de Breda amb cotxe per agafar el tren fins a Barcelona.

-Dimarts 14 de Juny i ha una acampada al Parc de la Ciutadella.

-Dimecres 15 de juny manifestació al Parlament (Aturem el Parlament).

– Diumenge 19 Juny a les 19:00, saltem de les places al món, Manifestació Internacional.

Propostes parlades (pendents)

– Anar als Plens de l’ajuntament per fer acte de presència i saber el que passa realment a dins l’ajuntament.

(no va quedar clar si es feien cada 3 mesos o 4 ? dies i hora?)
Es fan aproximadament cada 3 mesos, els divendres a les 22:00 El dia es fa public amb poca antelació.

– La Riera de Breda, està en condicions degradants.

– Redactar un document i presentar-lo a l’Ampa o diferents col.lectius, associacions etc… per demanar mes flexibilitat a l’hora de pagar la quota del mes, que no necessàriament te que ser per el Banc.   Obligant-nos a nosaltres si en volem formar part d’aquest grup o col.lectiu doncs a anar encontre dels nostres principis ( estem obligats a tindre un compte al Banc..)

– Tambè es va parlar de canviar el dia de l’Assemblea i fer- la cada diumenge (aprofitant que es fa el mercat i la gent del poble surt al carrer).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s