76 dies d’ocupació: hem descobert que Artur Mas menteix al Parlament

Avui, dissabte 26, quan va sortir el sol es van complir 76 dies d’ocupació del CAP de Breda. Una fita que omple d’orgull. Orgull perquè demostra que la força de la raó és enorme, orgull perquè és un reflex de dignitat d’un poble i orgull perquè no hi ha res més satisfactori que lluitar per causes justes.

Però anem als fets. Com tots recordareu, fa mesos que des de les assemblees que integrem Units Pel CAP estem demanant dades sobre el funcionament dels nostres centres abans del tancament. Davant les dades errònies i manipulades dels responsables polítics i tertulians venuts, era indispensable conèixer dades oficials sobre l’ús que s’en feia del servei que ara ens volen treure. Per això, una de les línies que vam obrir per aconseguir aquestes dades va ser la parlamentaria. Així, totes les preguntes que Artur Mas i Josep Trias es van negar a respondre les vam adreçar al grup parlamentari d’ICV per tal de que les demanés oficialment ja que és una informació que a ells no els hi poden negar.

Ahir, mitjançant correu electrònic la secció gironina d’ICV ens feia arribar les primeres respostes que han rebut. Aquestes dades es refereixen al número de visites que cada dia es feien a cada un dels CAPs durant les nits.

Les dades són aquestes:

Comencem pel principi: això només es una part del que vam demanar. En aquest quadre es parla del número de visites però no del tipus de patologies que es van atendre. Quants atacs de cor? Quantes crisis respiratòries? Quantes embòlies? Això no ho sabem, encara no han contestat. Dit això, analitzem les dades que tenim.

Com podeu veure el promig de atencions diàries al CAP de Breda és de 4 per nit, en horari de 20 a 8hs. Com veureu, la xifra al mes de setembre baixa espectacularment ja que des del dia 12 de setembre fins al 30 no s’ha efectuat cap atenció ja que el CAP estava tancat. Per això, si descomptem aquest mes la mitjana diària és de 4 atencions.

Això significa que anualment s’atenien al CAP de Breda en horari d’urgències nocturnes 1460 persones. La pregunta és: que serà a partir d’ara la situació de les persones que utilitzaven aquest servei?

Segons el Govern l’ambulància que hi ha a Breda i el metge que hi ha a Arbúcies han de ser capaços de donar resposta a aquesta demanda. Però com podrà aquest equip donar servei a les 12 persones que cada dia utilitzaven els CAPs de Breda, Hostalric i Anglès? I si a més comptem les visites dels CAPs de Sils, Sant Hilari, Vidreres i Arbúcies… com es pot fer front a una demanda com aquesta amb tan escassos recursos?

Què serà de la gent que no tingui cotxe per desplaçar-se fins a Santa Coloma per rebre atenció? Què serà de les persones grans que visquin soles i no puguin més que despenjar un telèfon? Que serà d’aquells que tinguin una patologia que requereix una intervenció immediata d’un metge? Què serà d’aquells que hagin d’aventurar-se a les carreteres glaçades de La Selva en mig de les nits d’hivern amb un familiar malalt al costat?

De moment, les dades que tenim avui, oficials, desmenteixen el que va dir Artur Mas al Parlament, on va dir que “no és cap drama tancar el CAP de Breda perquè només truca una persona cada 15 dies”… si mireu aquest vídeo podeu veure al President mentint. Menteix en seu parlamentària amb total impunitat i aquestes dades ho demostren. Algú li demanarà responsabilitats? Nosaltres si. No volem un President mentider! Mireu aquest vídeo. A partir de 00:38 el president comença a mentir i a manipular dades. Senyor Artur Mas, sembla que l’hem enxampat!!!

La constatació de que estem en mans de mentiders i manipuladors fan que cada un dels 76 dies que portem ocupant el CAP hagin valgut la pena i ens dona forces per continuar uns altres 76… Senyor Mas, ens veurem als tribunals!

Quant a assembleabreda

Blog de l'assemblea de Breda
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari