L’Ajuntament de Breda nega el seu suport als ocupants del CAP per informar sobre els horaris erronis.

L’Ajuntament no vol pagar les fotocòpies on els ocupants del CAP informàven, entre d’altres coses, de l’horari correcte d’obertura del CAP. Una informació que tant a la web de l’IAS i de la Generalitat apareix amb greus errors. Segons aquests organismes, el CAp de Breda obre 24 hores, quan fa 47 dies que està tancat per les nits.

Des de fa 48 nits, membres de l’Assemblea de Breda i la Plataforma Units Pel CAP ocupa les instal·lacions del centre sanitari que el Departament de Salut ha decidit tancar tot i les protestes de nombrosos col·lectius.

El passat dia 17 d’octubre va tenir lloc un ple municipal on CiU va votar en contra de formar una comissió presentada per ERC per treballar en defensa del CAP.

Tenint en compte que tot el que està relacionat amb el CAP és de vital interès per als vilatans de Breda, hem cregut imprescindible posar en coneixement dels veïns el que es va tractar al ple sobre el futur del nostre CAP. (CLICK AQUÍ PER VEURE EL FULLETÓ)

Cal dir que fins ara, l’ajuntament de Breda havia col·laborat en diverses ocasions i accions de l’Assemblea de Breda fent fotocòpies d’actes en defensa del CAp. Ara, però sembla que el criteri ha canviat.

Entre la informació que oferiem als ciutadans estava l’horari d’obertura del CAP ja que des del seu tancament, la informació que s’ha facilitat ha estat escassa i errònia.

Un exemple d’això és la publicació i distribució d’un tríptic on, entre d’altre informació, havia un mapa per guiar als veïns del nostre poble cap al CAP de referència, el de Santa Coloma… un mapa que, tal i com va denunciar ahir la diputada Carme Capdevila, és erroni i, en comptes de portar al Cap porta al cementiri de la població. Sense comentaris.

A això cal sumar el fet de que a la web de l’IAS, l’entitat gestora del CAPs de Breda, Hostalric i Anglès, entre d’altres, els horaris dels CAPs que ara resten tancats per les nits estan sense actualitzar. Així, qualsevol persones que cerqui a Google “Cap de BREDA” accedirà a una plana de l’entitat gestora on consta que l’equipament està obert les 24 hores.

Però no acaben aquí els errors  en donar informació al ciutadà: la mateixa plana web de la Generalitat també ofereix informació errònia sobre l’horari d’atenció urgent.

Com pot ser que ningú, ni els gestors, ni el Departament de salut, ni l’Ajuntament de Breda no hagin reparat en aquest fet tan greu, quan es tracta de donar informació sobre l’accés a un servei bàsic com les urgències sanitàries? Tanta gent cobrant sous i ningú ha pensat en canviar els horaris de les urgències???!!!!

Per això, a banda de la crítica a l’actitut dels partits al ple municipal, el fulletó que voliem repartir tenia com a objectiu aclarir la informació que erròniament estan difonent les autoritats sanitàries.

Però l’ajuntament de Breda ens ha negat l’opció de fer les fotocòpies necessàries ja que  “l’ajuntament de Breda subvenciona les entitats i agrupacions municipals, esportives culturals, polítiques…, proporcionant-los fotocòpies dels documents d’activitats o actes puntuals, però no les notificacions normals del seu funcionament”…

Ens preguntem si haver de donar la informació correcta de l’horari del CAP donat la manca de capacitat de les autoritats sanitàries (tant del gestor de l’equipament com de la mateixa Generalitat) és una “notificació normal” del nostre funcionament com a assemblea.

Davant d’això, ens veiem obligats a demanar la col·laboració per tal d’informar correctament als veïns de Breda d’una informació tan vital com és l’horari d’atenció d’urgències del CAP, així com de les coses es decideixen durant el Ple Municipal i que afecten directament al futur del nostre CAP. Per poder fer-ho necessitem 1200 fotocòpies per dues cares tamany foli.

Amb aquesta quantitat volem arribar a totes les cases de la població, fins i tot a les cases aïllades, moltes d’elles habitades per gent gran.

Els interessats en recolçar la iniciativa poden contactar amb l’Assemblea al correu assembleabreda2011@gmail.com

Agraïm qualsevol col·laboració.

Anuncis

Quant a assembleabreda

Blog de l'assemblea de Breda
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s