Ple Municipal de Breda: Una oportunitat perduda

 

 

 

El passat dilluns 17, durant el Ple Municipal, el govern de Breda va deixar passar una altre oportunitat de defensar el CAP de la nostra població. Després d’aprovar una apujada d’impostos important (9% d’augment de la taxa d’escombraries, 20% cementiris) el govern integrat per CiU i Tots Per Breda va rebutjar una moció presentada per ERC on es demanava a l’alcalde la creació d’una comissió per tractar el tema del tancament del CAP. Aquesta proposta –presentada juntament amb una mosció de rebuig al tancament de les urgències- tenia com a objectiu seguir pressionant al Govern, demanar informació i informar a la població sobre els passos que els grups polítics fan per aconseguir reobrir el CAP. Però CiU i Tots Per Breda es van negar i va votar NO a la proposta d’ERC. Una proposta que, cal dir-ho, tenia certes mancances, com per exemple, la no inclusió de col·lectius de ciutadans com Dones de Breda i Units Pel CAP. Una absència que des de Breda XXI va remarcar i va posar com a condició per donar el seu vot favorable.

Una altre punt negatiu sobre la proposta feta per ERC té a veure amb el seu  flaire electoralista. Després d’haver-se negat en diverses ocasions a recolzar com a partit les diverses accions engegades des de la plataforma Units Pel CAP excusant-se en el fet de que treballaven en un ‘front comú’ amb la resta de partits, a 25 dies de les eleccions ERC si treu la seva bandera i presenta la moció. Cal recordar que des de que s’ha conegut el tancament del CAP, ERC no ha fet cap nota de premsa, no ha escrit a cap mitjà ni ha expressat com a partit la seva oposició al tancament del CAP. És just dir que tampoc ho han fet des de  CiU, des de Tots Per Breda, ni des de Breda XXI. Un silenci difícil d’entendre davant d’un fet que preocupa i que suposa un dels retrocessos més grans en qualitat de vida a la nostra vila. Com és que si fa uns mesos, a les eleccions municipals, ens demanaven el vot per representar-nos, ara ningú digui res i qui ho diu, ho faci just abans de les eleccions?

Sigui com sigui, però, l’equip de govern ha dit que no i va defensar-se dient que ‘s’està treballant’

El senyor batlle, Jordi Iglesias, que en el ple anterior, fa tres mesos, va rebre plens poders per part de tots els grups polítics de l’ajuntament  per a fer tot tipus de gestions per a defensar les urgències del CAP, davant les preguntes: que ha fet? quines gestions ha realitzat? Respon amb una de les seves frases, llargues, el·líptiques i buides per tal de no dir res i deixar-nos sense contestació. Ve a dir que esta treballant i que ja dirà alguna cosa…

Una resposta del tot intolerable quan es tracta d’un tema que posa en perill la vida dels bredencs.

Precs i preguntes

Precs i preguntes

Des de la Plataforma Units Pel CAP van fer acte de presència al ple municipal per demanar explicacions als nostres polítics sobre el que s’estava fent i per demanar informació sobre el que suposa el tancament per a la nostra població.

Es pregunta a l’alcalde si es demanaran explicacions i s’exigiran rectificacions al Sr. Artur Mas i al Sr. Boi Ruiz. Al primer per les seves declaracions, fetes al Parlament de Catalunya en resposta a una pregunta del grup de IC-EUA en referencia al CAP de Breda. Artur Mas, amb un to burleta i de menyspreu envers la Selva, mostrava el seu desconeixement de la nostra realitat sanitària. I respecte al Conseller de Sanitat, per les seves declaracions al programa El Matins de TV3, plenes de mentides en relació a l’estalvi que representava la retallades dels CAP de la comarca i el seu lamentable desconeixement de la nostra geografia.  Per exemple, Boi Ruiz va dir que mantenir els CAP de La Selva oberts costa 45 milions d’euros. Una mentida i una manipulació descarada, ja que el mateix departament de Salut va admetre que l’estalvi era de només 1 milió d’euro per tancar tots 8 CAP de la comarca. És a dir: el mateix que gasta la Diputació de Girona en 23 càrrecs de confiança la Diputació de Girona. 23 càrrecs anomenats ‘a dit’ per CiU, ERC i PSC… serà per això que estan tots tan callats davant les retallades?

Sigui com sigui, tot i que centenars de milers de ciutadans van poder escoltar aquestes mentides sobre el CAP de Breda a la televisió,  ni el regidor de sanitat ni l’alcalde  sabien res del tema… no miren la tele? Com poden els polítics bredencs quedar-se callats quan es diuen mentides sobre la sanitat i la salut dels bredencs? Tenen por d’enfrontar-se als seus amos, potser?

S’insta al senyor batlle que faci una intervenció publica als mitjans de comunicació sobre l’escarni, menyspreu i prepotència dels nostres màxims dirigents, instant-los a fer una rectificació publica. Perquè cada cop que nomenen Breda és per mofar-se de les nostres drets mes bàsics! Que justifiquin les seves retallades amb dades reals, no fictícies ni tergiversades!. Amb dades reals de la nostre situació anterior i la nostra situació actual. Que mirin el mapa!

Al regidor de Sanitat, se li demanen dades de les urgències reals de l’any anterior a les retallades. Respon que ells no les tenen però que “Ja les demanaran”. Emplaça al vilatà a demanar-les en hores de regidoria. (dijous de 20. a 22 H.) Diu que no tindrà cap problema per part seva de donar-les.

 

Al regidor de Sanitat, se li demanen dades de les urgències reals de l’any anterior a les retallades. Respon que ells no les tenen però que “Ja les demanaran”. Emplaça al vilatà a demanar-les en hores de regidoria. (dijous de 20. a 22 H.) Diu que no tindrà cap problema per part seva de donar-les.

De veritat volen treballar pel poble i pressionar al govern que ens ha tancat el CAP?  Doncs , au! Arremanguis i mans a l’obra! Demani dades! Volem solucions!

Tindrà alguna cosa a veure el fet de que l’alcalde és del mateix partit que el partit que porta a terme el tancament?

Un ciutadà present a la sala creu que si i demana a l’alcalde que demostri la seva lleialtat al poble posant per davant els interessos dels bredencs que els del seu partit i el convida a “trencar el carnet de CiU” i posar-se del costat dels bredencs.

 

A remarcar:

Cal destacar l’ample somriure del nostre batlle quan, a instàncies de una vilatana que reclama la seva presència personal i institucional en el actes promoguts per salvar les urgències, diu “Es cert no hi he anat, ni aniré”  diu tot satisfet, ( no vol sortir a la foto, deu tenir por dels amos).

Des de que s’ha sabut que es tancaria el CAP el govern no ha fet ni una roda de premsa, ni ha fet cap comunicat condemnant el tancament, i s’ha negat a participar en diverses accions proposades pels vilatans com a mesura de pressió. L’alcalde de Breda no ha anat ni una sola nit de les gairebé 40 que el CAP està ocupat. Ni tan sols la primera nit. L’alcalde i la resta dels regidors del govern no han acudit a diverses activitats organitzades pels ciutadans amb l’objectiu d’informar i plantar cara als plans de la Generalitat. No han vingut als sopars populars, a les xocolatades o concerts que s’han organitzat. I el pitjor és que no han vingut tot i haver estat convocats expressament amb diverses instàncies presentades al registre. 

Però hi ha més. Davant de la manca de resposta del poder municipal, des de la Plataforma Units Pel CAP hem convocat a les associacions i als partits polítics per tal d’unir forces però

cap regidor del govern ha assistit a les dues reunions que es van celebrar…

El paper d’ERC tampoc és gaire més digne. Un dels seus regidors va posar en dubte que les persones que ens neguem al tancament del CAP, ja sigui amb manifestacions, escrits o l’ocupació del CAP tinguem alguna representativitat. “Potser no representeu ningú” va dir el regidor. Potser el que no representa ningú és ell, que fa quatre dies prometia ‘participació ciutadana’ i avui dona l’esquena a gent que fa tot el que està a la seva mà per intentar aturar els plans de la Generalitat, mentre ell i el seu grup polític obren la boca per condemnar el tancament del CAP que afecta a tots els bredencs.

Tampoc no serem ningú quan en arribar les eleccions, vinguin casa per casa, a demanar el vot per que ELLS volen defensar els interessos de tots el veïns, mai els propis?  Tampoc no serem ningú quan inundin la intimitat de la nostra llar amb butlletins, la majoria  de vegades supèrflues, per a cobrir l’expedient?.

Però quan de debò han de demostrar que treballen pel poble, es neguen a fer-ho. Llavors  no volen els veïns del vot, opten per el silenci. Callen.

No hi ha pancartes de rebuig al tancament a la Casa de la Vila. Tenim l’únic ajuntament que amagant-se darrera d’una associació, (amb la qual diuen que treballen), no ha fet cap acte de rebuig del que està passant amb el CAP. Ni una banderola de protesta ni una veu mes alta. De fet deuen pensar “No és tan greu”.

El PAC de “la veïna” Santa Coloma “només” a 40 km. Qui no pot anar, perquè no te cotxe, que pagui un taxi. Que et maregen  al telèfon 112? Doncs truca al 902 111 444! Pagues per trucar i et fan rodar el cap…. Que no arribes?  Tranquil! Durant el ple s’ha demanat posar bancs al camí del cementiri. Si ho posen en pràctica… “aquí m’aixeco, aquí em caic”…“Ben reposadets a les portes del cel arribarem”!

 

No ens calen assessors sense mèrit però cobrant molts diners per no fer res…

Senyors polítics:

Fem poble i deixeu de marejar la perdiu. Posem-nos mans a l’obra tots plegats. Som vilatans i vilatanes del poble disposats a lluitar pel nostre CAP. Un CAP que és de tots! Que no el volem per caprici! És una necessitat que tots tenim: el dret a una atenció legítimament adquirit!  No volem morir com animals esperant que el 112 et passi d’una operadora a un altre, que arribi el “metge de proximitat” o l’ambulància, o els 35 o 40 minuts fins arribar a un PAC de Santa Coloma! Cal estar junts i dir prou.

És veritat que un grup de bredencs difícilment podrem aturar tot el pla de retallades… però el cas de La selva és diferent i per això, si ens unim, hi ha moltes possibilitat de que tirin enrere… El Periódic de Catalunya titulava el 21 d’octubre: “CiU accepta revisar les retallades en sanitat per no quedar en minoria” referint-se a la delicada situació del govern per aprovar els pressupostos.

Si a Breda fem molt soroll i cridem als quatre vents la situació especial de la comarca de La Selva, tenim moltes possibilitats de que tirin enrere a la nostra zona. El que és segur és que si no ens queixem, si no fem soroll, ningú vindrà a donar-nos res.

Si el poble de Breda diu prou i pren consciència, amb la força de tots junts podem vèncer. Pressionant ho aconseguirem. Som-hi tots plegats, encara que la majoria dels nostres polítics mirin a una altra banda…

Com milers de gats, ensenyem les urpes. Us esperem a tots, doncs a tots ens afecta!!!

 

Anuncis

Quant a assembleabreda

Blog de l'assemblea de Breda
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Ple Municipal de Breda: Una oportunitat perduda

  1. Jose Alberto Rodriguez ha dit:

    A ver compañer@s, me leo todas y cada una de las entradas que colgais, supongo que no hace falta decirlo, esta gentuza derivados de la moneda, no nos representan, y la prueba esta ahí, en vuestras palabras, en lo que nos explicais, dejar de ocupar el Cap y ocupar esa cueva de ladrones llamada ayuntamiento y si no es posible, prenderle fuego, si resulta herido alguien y no es tratado a tiempo la culpa es de Mas que os ha cerrado el Cap.

    Hasta la victoria siempre!!!
    J.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s