No volem tenir confiança… volem tenir dades!!!

El passat dissabte, el President Artur Mas va accedir a condir una entrevista als manifestants que l’esperàvem a les portes de l’hotel on CiU celebrava una reunió d’alt nivell a Sant Hilari. (podeu veure el vídeo d’aquella reunió fent click aquí): Una de les demandes que van fer al President va ser la de obtenir informació detallada sobre els tancaments que s’estan produint.

El motiu per fer aquesta demanda era l’intolerable secretisme i opacitat que ha dominat el procés de tancaments dels serveis d’urgències nocturns a la comarca de La selva Interior.

Durant l’entrevista amb el President, se’ns va repetir en diverses ocasions que ‘tinguem confiança’ en la feina que estan fent a l’hora de modificar el servei. Creiem que en una societat democràtica els ciutadans no han de tenir ‘confiança’ sinó que han de disposar d’informació clara, transparent i adequada per tal de valorar la gestió que els nostres representants.

Finalment, demà al migdia els representants de les diverses plataformes en defensa dels CAPs –agrupats sota el nom UNITS PEL CAP- ens reunirem amb el delegat del Departament de Salut a Girona, Josep Trias, qui en diverses ocasions s’ha negat a contestar les nostres preguntes.

Ara, gràcies a aquesta reunió que li vam poder ‘arrencar’ a Artur Mas, podrem exposar-li les preguntes que podeu llegir a continuació.

Fem públiques aquestes preguntes per a que tots els afectats per aquestes retallades sàpiguen que és el que demanem i que en moltes ocasions ens ha estat denegat. Esperem que demà tinguem accés a aquestes dades.

De moment, volem que tothom sàpiga quines són les preguntes.

 

Documentació i informació per a la reunió de les plataformes contra els tancaments dels CAP’s de la Selva (UnitspelCap) amb el delegat del Departament de Salut a Girona el Dr.Trias.

 

 1. 1.     Ens hem assabentat per la premsa que el Sr. Boi Ruíz va comentar “si a Breda hi hagués una epidèmia de grip, es podria optar per enviar-hi un equip medic i reobrir el CAP, si es preveiés que al llarg de la nit hi hagués la necessitat d’atendre molts pacients”

 

 • Com valoraran la necessitat d’obrir el CAP quan hi ha una epidèmia de grip?
 • Suposem que anomenar el CAP de Breda es pren com a exemple, es farà extensiu a qualsevol CAP de la Selva?
 • Aquesta mesura també serà vàlida en el cas de que la Generalitat activi el pla NEUCAT o d’altres plans d’emergència?

 

 1. 1.     Fins el 12 de setembre d’enguany els servei d’urgències nocturnes dels nostres CAP’s estaven oberts i en cobrien les necessitats. Necessitem saber les dades d’aquest serveis:

 

 • Dades d’atenció d’urgències del tram 21h fins 8h (nit) desglossats per cada un dels CAP’s que s’han tancat a la Selva Interior i els que es pretenen tancar a la Selva marítima, així com les mateixes dades del CAP de Sta.Coloma
 •  Aquestes dades també els volem desglossades per mesos per valorar l’impacte en dates concretes com ara l’estiu, revetlles populars, Nadal i Cap d’any, etc…
 • També seria convenient tenir les dades desglossades per tipologies: atacs de cor, al·lèrgies, crisis, traumatologies,…
 • Quants casos d’aquests han hagut d’utilitzar serveis d’evacuació, ja sigui amb ambulàncies i/o helicòpters després d’una primera intervenció al CAP?
 • Impacte de les visites d’urgències per part de usuaris de la Selva Interior en els Hospitals de Sta. Caterina, de Blanes, de St. Celoni i de Vic
 • Anàlisi dels temps d’espera en les visites diürnes

 

 1. 1.     Després de la reordenació dels serveis a la Selva

 

 • Com funcionarà realment el nou sistema (no queda gens clar)
 • Sobre el CAP de Santa Coloma: Hi ha un reforç al personal que a partir d’ara atendrà les urgències nocturnes? Quants professionals estaven per la nit fins ara i quants n’hi ha ara?
 • Sobre el metge destinat a la Selva Interior: On tindrà la seva base? De quin mitjà de desplaçament disposa? Qui activa el seu servei?
 • Sobre el servei 112: Quin era el número d’efectius que havia fins ara al 112 en hores nocturnes i quanta gent hi treballa ara?
 • Quin és la funció del numero 902 111 444? I el 061? Quins efectius hi havia i hi haurà?
 • Sobre el servei d’ambulàncies: quants efectius integren el servei a partir d’ara i quina previsió teniu de cara al futur?
 • Impacte de les visites d’urgències per part de usuaris de la Selva Interior en els Hospitals de Sta. Caterina, de Blanes, de St. Celoni i de Vic, a partir d’ara.
 • Anàlisi dels temps d’espera en les visites diürnes, a partir d’ara
 1. 1.     Detalls econòmics del nou sistema
 • Com s’ha gestionat la valoració dels tancaments dels CAP’s a la Selva? Qui ha fet l’estudi, si s’ha fet? En cas afirmatiu, el volem tenir.
 • Quin estalvi econòmic suposarà el tancament del servei d’atenció nocturna? Aquesta dada la volem desglossada de manera que es pugui apreciar quants diners costava mantenir obert cada CAP.
 • Quin és el cost dels reforços en altres parts del sistema?:

  > El cost del metge localitzable (sou, vehicle, dietes, allotjament…)

  > El cost reforç (si és que n’hi ha) dels serveis a Santa Coloma.

  > El cost del reforç del 112.

  > Quina és la previsió del cost que tindran les visites realitzades a l’Hospital de Sant Celoni? Qui ha de pagar aquesta factura?

 • A banda de les mesures aplicades als CAPS de la nostra zona, quines mesures d’estalvi s’han aplicat a la resta del sistema a la província de Girona?
 • S’ha negociat amb les empreses privades proveïdores de serveis com bugaderia, menjar, neteja, etc? Quin estalvi s’ha aconseguit amb aquestes negociacions?
 • S’ha negociat amb les empreses privades proveïdores de material clínic?. Quin estalvi s’ha aconseguit amb aquestes negociacions?

 

Aquestes son preguntes concretes per tal d’aclarir tot aquest reordenament i donar tota la informació a la ciutadania. En definitiva totes encaren una direcció comuna, amb la ferma voluntat de donar llum a aquest procés fet, des del nostre punt de vista, sense mirament ni diàleg i amb tota la obscuritat possible:

Com es pot justificar la retallada amb dades concretes?

 

 

 

Anuncis

Quant a assembleabreda

Blog de l'assemblea de Breda
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 respostes a No volem tenir confiança… volem tenir dades!!!

 1. Elena ha dit:

  Ojala presentin d´una vegada dades reals..Crec que no obtindreu aigua clara hi ha molt secretisme.Que tingue sort…

 2. Retroenllaç: Confirmat: Artur Mas menteix i posa en perill la salut dels selvatans « unitspelcap

 3. Retroenllaç: L’Operació Pebrots està en marxa!!! #OpPebrots « unitspelcap

 4. Retroenllaç: L’Operació Pebrots està en marxa!!! #OpPebrots | assemblea de breda

 5. Retroenllaç: L’Operació Pebrots està en marxa!!! #OpPebrots | Dempeus per la salut pública

 6. Retroenllaç: #OpPebrots Ajuda a difondre una gesta ciutadana en defensa de la salut pública « Punts de Vista

 7. Retroenllaç: L’Operació Pebrots està en marxa!!! #OpPebrots «

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s